iccmain


navigation

fontsize

color

A kerékpáros turizmus fejlesztése

A muraszombati Kulturális, Idegenforgalmi és Sportintézet által (Zavod za kulturo, turizem in šport) 2018. december 7-én és 14-én szervezett műhelyfoglalkozások célja az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program támogatásával megvalósuló IronCurtainCycling projekt keretén belül létrehozandó hálózati együttműködés kialakítása, és kerékpáros barát szolgáltatási csomagok kidolgozása volt.

A műhelyfoglalkozásokra idegenforgalmi és kerékpáros szolgáltatókat, illetve olyan résztvevőket hívtak meg, akik fejleszteni kívánják a kerékpáros barát kínálatukat. A már ismert jó gyakorlatokat Matej Obu (Zadruga BikeLab Maribor), Uroš Rozman (RRA Koroška) és Polona Blažič (Zavod Angita) ismertette.

A résztvevőknek, a műhelyfoglalkozáson összesen 43 személy vett részt, bemutatták a jó gyakorlatokat, köztük a Dráva menti kerékpárutat (Uroš Rozman), ennek kialakítását, útszakaszait, népszerűsítését, a szolgáltatók bevonását, stb.

Polona Blažič egy osztrák jó gyakorlaton szemléltette a kerékpáros turizmus lehetőségeit: a kerékpáros turizmus lehetőségeit és a kerékpározás idegenforgalmi célú népszerűsítését (piaci elhelyezése a többi termékhez viszonyítva, kerékpáros profil, kínálatfejlesztés és promóció, a kerékpáros turizmus fejlődése, stb.).

A műhelyfoglalkozások résztvevői termékeket is fejlesztettek, amelyek új elemekkel gazdagítják a térség idegenforgalmi kínálatát, és komplex kerékpáros turisztikai kínálattal hozzájárulnak a határ menti térség idegenforgalmának diverzifikálásához.

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!