iccmain


navigation

fontsize

color

Tematikus túra útvonalak

Vasfüggöny útvonal – a határ szlovén oldala

Kihívásokkal teli izzasztó percek, vadregényes táj heted-hét határon át, élménygazdag attrakciók… Ez a vasfüggönytúra egy igazi megmérettetés mindenkinek, s amikor meséled rájössz: mindezt át kell élned, hogy elhidd - én megcsináltam.

Vasfüggöny útvonal - A határ magyar oldala

Háborítatlan természeti környezetben végig kerekezve az egykori Vasfüggöny mentén szemlélhetjük az eredeti állapotában megmaradt tájat, mintha jóértelemben megállt volna az idő… Az út folyamán a közeli egyben hihetetlennek tűnő múltat megélve térhetünk vissza a jelenbe az akkoriban elképzelhetetlennek vélt békés jövőbe.

Városok útja

Ptuj és Ormož közötti sík terepet Jeruzalem borászata teszi hangulatossá a számos látnivaló mellett… Ezt követően Lendván az óvárosban járva, majd a Vinarium toronyból letekintve gyönyörködhetünk a meseszép tájban és elmélázhatunk rajta, hogy mindezt én bejártam, azaz szelíden keresztültekertem az egész határtérség városai között…

Aquila kerékpárút

A XIV-XV. század fordulóján négy országban is alkotó Aquila János freskóiban és a középkori egyházművészet rejtelmeiben gyönyörködhetünk. Számos látnivalóval megfűszerezett egynapos kerékpártúránk útvonala hol meredek, hol lejtős, s az izzasztó pillanatokban gondoljunk arra milyen könnyű is nekünk, hiszen nem kell csomagokat cipelnünk…

Kerékpáros Termálút

Talán a legkedveltebb kerékpártúra, az útvonalon a Muravidéki fürdőhelyeket járhatjuk be, s akár 1-1 napot is eltölthetünk a fürdőkben. A szabadtéri-, termálfürdőkben minden kerékpáros korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb szórakozást, legyen szó akár egy fárasztó nap utáni regenerálódásról, vagy akár önfeledt élményteli fürdőzésről.

Kerka mente útvonal

A Kerka-patak mentén, a vendvidéki forrástól a Muráig az érintetlen természeti környezetben gyönyörködve tekerünk az egyenes útvonalon. A Kerkán egy laza csónaktúra, míg a murán egy raftingtúrával tehetjük fel az I-re a pontot.

Őrség-Goričko út keleti része

Ezt a kerékpártúrát egy kisebb adrenalintúrának is betudhatod, hiszen erősen hullámzó úton tekerhetsz. Az Őrség lankáin kerekezve lesz idő elmélkedni a településszerkezetek kialakulásának valódi okáról, miközben a látvány és az érintetlen környezet feelingje kárpótól mindenért.

Őrség-Goričko út nyugati része

Ha igazi kihívást keresel és a bakancslistádat ki akarod egészíteni, akkor jó helyen jársz… A túra térszíne nagyon változatos, a dimbes-dombos őrségi rész kicsit elsimul, majd a szlovén oldal meredeken emelkedik, később a határig erősen hullámzik. Kerékpáros, ki itt nyeregbe pattansz, hagyj fel minden reménnyel – ezt a túrát tényleg csak a hegyek szerelmeseinek ajánljuk! Az ezer méternyi szintemelkedés már nem kis sportteljesítmény…

Mura kerékpáros út - Murafölde – Dél-Zala

E térség nemcsak kilométerekben hanem természeti unicumokban is gazdag… A kihíváskedvelők és a lenyűgöző ősi természet kedvelőinek ez a túra kihagyhatatlan! A budafapusztai arborétum minden évszakban lenyűgözi a látogatóit, s a vétyemi ősbükkös egy jó minőségű, csak kerékpárosok számára megnyitott aszfaltozott erdei úttal ajándékozza meg a kerékpárost, hogy érintetlenségét megcsodálhassuk.

Mura mente – déli és északi szakasz

E térség nemcsak kilométerekben hanem természeti unicumokban is gazdag… Barátságos domborzatával ez a túra válik sokak kedvencévé, s mellé számos ritkaságnak számitó látnivaló varázsolja el az arra pedálozót.

Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!