iccmain


navigation

fontsize

color

A rédicsi Tenke-hegy és a szlovéniai Lendva-hegy között kialakított új, kerékpározható összekötő út hivatalos átadása

Hivatalosan is átadták tegnap a Lendvadedest, Dedeskecskést és a szlovén Hosszúfalut összekötő kerékpározható közutat, melyet a rédicsi Tenke-hegy és a szlovéniai Lendva-hegy között alakítottak ki az Iron Curtain Cycling elnevezésű magyar–szlovén projekt keretében.

A rendezvényen Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője szólt arról, hogy a trianoni határok kijelölése ezt a térséget is negatívan érintette, s ez az útavató gyógyír az 1920-as döntésre, hiszen az elvágott szálakat ezzel is igyekeznek jelképesen összevarrni.

Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a Zala Megyei Önkormányzat vezető partnerségével megvalósuló projekt keretében elkészült beruházás a határ menti közlekedés fejlesztése mellett turisztikai célokat is szolgál. Egy határon átnyúló komplex térségi kerékpáros turisztikai elképzelés valósul meg, kialakul egy közös desztináció, ahol a látogatók a táj szépsége mellett kulturális és gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak.

A beruházás műszaki paramétereit Vizi Norbert, a NIF Zrt. projektiroda-vezetője ismertette. 

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!