iccmain


navigation

fontsize

color

ARGUS BIKE FESTIVAL – BÉCS 2019!

Bécsben, a legnagyobb európai kerékpáros fesztiválon voltunk!

Március utolsó hétvégéjén csodálatos idő köszöntötte a bringásokat, mi pedig a bécsi városháza előtt, az Argus nevet viselő, legnagyobb európai kerékpáros fesztiválon voltunk, amely minden évben ezrével vonzza a kerékpáros akrobatamutatványok (Dirt-Batle) kedvelőit, a BMX-Flatlandereket és azokat a rekreációs kerékpárosokat, akik végigtekertek a városon. Ezekre az attraktív eseményekre nagyon sokan érkeztek, akik a vásáron, a következő kerékpáros túrájuk szervezéséhez, többek között új, európai kerékpáros élmények lehetőségét keresték. A vásáron számos idegenforgalmi, kerékpáros desztináció mutatkozott be, köztük mi is, a magyar-szlovén kerékpáros desztinációval.

Vonzóan berendezett standunkon rengeteg kerékpáros érdeklődött, különösen azok, akik az érintetlen természetben szeretnek tekerni, és a magyar-szlovén kerékpáros desztináció kétségkívül ezek közé sorolható. A „Két keréken határok nélkül” című kiadványunk rendkívül népszerűnek bizonyult, a magyar és a szlovén partnerek pedig a leendő látogatókat elláttuk az EuroVelo 13 Magyarországon és Szlovénián keresztül vezető útszakaszokra vonatkozó információkkal. A látogatók többsége az EuroVelo 13-at ismerte, és örömmel vette, hogy most már zavartalanul lehet végigmenni az egykori vasfüggöny ezen szakaszán is.

Az Argos vásáron történő részvételünkkel hozzájárultunk a kerékpáros desztináció felismerhetőségéhez. A nemzetközi kerékpáros turizmus szempontjából Ausztria rendkívül fontos terület, ahonnan a közös projekttérségünkben számíthatunk kerékpáros turisták érkezésére.   Az osztrák, és más európai országokból érkező látogatóknak bemutattuk Magyarország és Szlovénia békés, még érintetlen, a kerékpárosok által még nem igazán felfedezett csücskét, valamint a projekteredményeket és az EuroVelo 13-ig vezető szakaszon végzett fejlesztéseket.

 

További terveink:

Hogy a célközönség minél szélesebb köreit elérjük, az IronCurtainTrail programot további két európai kerékpáros vásáron, szeptemberben, Düsseldorfban a TURNATUR, jövőre pedig Stuttgartban a Fahrrad und Erlebniswandern vásáron is bemutatjuk.

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!