iccmain


navigation

fontsize

color

Eredményesen zárult a kerékpáros túravezető képzés

A képzésen résztvevők nyolc elméleti és két gyakorlati képzésen vettek részt, angol nyelven, mely során megismerkedtek a túravezetés alapjaival, kerékpáros közlekedéssel, a projektben kialakított tematikus utakkal és számos, a túraszervezéshez kapcsolódó tudást sajátítottak el, mind elméletben, mind gyakorlatban.

A képzés 2018. október 6-án kezdődött 15 szlovén és magyar résztvevő számára négy hónapon keresztül tartott a képzés. A tizedik modul terepen történt; Lentiben, Lendván, Muraszombatban és Szentgotthárdon. A részvevők különböző feladatokat kaptak: felderíteni, megismerni, felmérni egy-egy település és annak környékének a kerékpároshálózatát, a kerékpározáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat, majd ennek alapján elkészíteni egy kerékpárosbarát szolgáltatási csomagot. A résztvevők ezt követően kerékpártúra vezetői tanusítványban részesültek.

A képzés célja olyan helyi kerékpáros túravezetők kinevelése, akik kitűnően ismerik a hazai táj és tágabb környezet nevezetességeit, sajátosságait és rendezvényeit, amelyek közvetve vagy közvetlenül kapcsolódnak a Vasfüggönyhöz, s ezt szakszerűen bemutatni is képesek legyenek. A képzés fontos modulja a látogató- és örökségmenedzsment ismeretek átadása, a turizmusból származó környezetterhelés hatásainak mérséklését célzó módszerek megismertetése, tehát az ökológiai lábnyom csökkentése.

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!