iccmain


navigation

fontsize

color

ICC CSaládi Nap - Páka

Kerékpáros családi napot rendeztek Páka központi helyszínnel szeptember 14-én, melynek keretében kerékpáros és gyalogtúrákon, sport és ügyességi programokon, egészségügyi szűréseken vehettek részt, valamint egészséges életmóddal, közlekedésbiztonsággal és kerékpározással kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők.

A kerékpáros családi nap célja a szlovén-magyar határtérség természeti és kulturális értékeinek népszerűsítése. Páka és környéke kiváló lehetőségeket kínál az aktív és zöld turizmus számára, a térség látnivalói kerékpárral vagy gyalogtúrák során is bejárhatók. 

A nagyobb kihívást kedvelő kerékpárosok határon átnyúló 80 km-es vezetett túrán vehettek részt, melynek során Pákáról indulva Lentin keresztül eljutottak a Bakonaki tóhoz, majd a Lendva-hegyen át a Hadik kápolnához, mielőtt Tenkehegy és Lendvadedes érintésével visszaérkeztek a kiindulási helyre.

A kisebb távot (34 km) választók pedig Pákáról indulva először a szécsiszigeti bivalyrezervátumot, és vízimalmot tekintették meg, majd a Lovásziban található bunkerekhez látogattak el és végül Máhomfa, Csömödér érintésével jutottak vissza Pákára, ahol a sportpályán egészségügyi szűrések, helyi kézműves termékek vására, népi játszótér ügyességi versenyek és sport programok, kerékpáros bemutatók várták őket.  

A gyalogtúrázni vágyók 5 km-es és 15 km-es túrák közül választhattak. a rövidebb távot választók az Öveges Emlékházat, a pákai templomot és a bunkereket látogatták meg.  A nagyobb távot kedvelők az „Ökoturisztikai élmény a Válicka mentén” elnevezésű túrán az Alsó-Válicka völgye mentén a zalai erdőségekkel, a növény- és állatvilággal ismerkedhettek.

A túrákat követően meleg étellel várták a szervezők a résztvevőket Pákán, ahol a nap folyamán egészséges életmódot, kerékpározást népszerűsítő és közlekedésbiztonsági előadások is elhangzottak.

A szlovén-magyar együttműködés és a globális környezeti problémákra való közös fellépés jegyében faültetésre is sor került a sportpálya melletti fitness park közvetlen közelében.

 

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!