iccmain


navigation

fontsize

color

ICC Családi Nap Zalában

Május 18-án került megrendezésre a Zala Megyei Önkormányzat vezető partnersége mellett három magyar és három szlovén partner részvételével megvalósuló Iron Curtain Cycling projekt keretében az ICC Családi Nap, melynek központi helyszíne a rédicsi sportpálya volt.

A program célja a határ menti térségben élő lakosság, a családok, szolgáltatók és az ide látogató turisták érdeklődésének felkeltése a környék turisztikai lehetőségei, természeti és kulturális értékei iránt, amelyek felfedezhetők gyalogosan vagy kerékpártúrák keretében is.

A nagyobb kihívást kedvelő kerékpárosok határon átnyúló 30 km-es vezetett túrán vehettek részt, melynek során Rédicsről indulva a Tenke-hegyen át eljutottak a Lendva-hegyen található Vináriumhoz és a Hadik kápolnához, mielőtt Hosszúfalu és Göntérháza érintésével visszaérkeztek a kiindulási helyre. A kisebb távot (10 km) választók pedig Lentiszombathelyről indulva Lenti érintésével érkeztek Rédicsre, ahol a sportpályán egészségügyi szűrések, helyi kézműves termékek vására, gyermekjátékok, ügyességi versenyek és sport programok, kerékpáros bemutatók várták őket.  

A gyalogtúrázni vágyók 12 km-es Hetési túrán vehettek részt, melynek során látogatást tettek a zalaszombatfai Fumu-házban, illetve a Hetési Szőttes Múzeumban és megkóstolhatták a környék híres édességét, a fumut is. A nagyobb távot kedvelők az „Ökoturisztikai élmény a Kerka mentén” elnevezésű 15 km-es túrán Lenti parkerdőn keresztül végigmentek a Vadvirág tanösvényen, meglesték a hódok élőhelyét a Kerka mentén, míg végül eljutottak a szibériai nőszirom élőhelyére Bárszentmihályfa közelében.

A túrákat követően meleg étellel várták a szervezők a résztvevőket Rédicsen, ahol a nap folyamán egészséges életmódot, kerékpározást népszerűsítő és közlekedésbiztonsági előadások is elhangzottak.

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!