iccmain


navigation

fontsize

color

Kerékpáros- és Túrautazások Vására, Stuttgart - 2020- január 11. és 12.

Január második hétvégéjén a németországi, stuttgarti vásártéren igencsak felélénkültek az események, ugyanis akkor szervezték meg a hagyományos CMT vásárt, amely az idén is megőrizte a világ legnagyobb idegenforgalmi és szabadidős vására címet. A kilenc napos vásár a kerékpározásról és túrázásról szóló Fahrrad- & WanderReisen vásárral kezdődött, amelyen a ZRS Bistra Ptuj bemutatta az IronCurtainCycling projektet. Standunk a 9-es csarnok közepén, kiváló helyszínen állt, ugyanis mellettünk vezetett az út a kiállítótérre, így régiónk számos potenciális látogatója, kíváncsian érdeklődött a kínálatunk iránt.

A vásáron élőben is megtapasztalhattuk, hogy Európában egyre többen pattannak kerékpárra, illetve indulnak túrázni. A vásár látogatói szívesen választják a nagyvárosi nyüzsgéstől távoli helyszíneket és a természetben történő kikapcsolódást. A mi határon átnyúló desztinációnkat pedig mintha pont ezeknek a turistáknak találták volna ki. A „két keréken, határok nélkül” című kiadványunk vonzotta a bringásokat, a szlovén és a magyar partnerek pedig a leendő látogatókat elláttuk minden információval a Magyarországon és Szlovénián keresztül vezető EuroVelo 13 útvonalról. Néhány látogató már ismerte az EuroVelo 13-at, és örömmel nyugtázta, hogy most már folyamatosan lehet kerékpározni az egykori vasfüggöny e szakasza mentén is.

Nagyon sok látogatót a kerékpáros felszerelés kínálata, különösen a vásár vezető attrakciójának számító e-kerékpárok vonzottak.

A Fahrrad- & WanderReisen vásáron történő részvételünkkel hozzájárultunk közös kerékpáros desztinációnk nagyobb felismerhetőségéhez. Nemzetközi kerékpáros turizmus szempontjából Németország rendkívül fontos térség, ahonnan közös projekttérségünkben számíthatunk a kerékpárosok érkezésére. A német és egyéb európai bringásoknak közelebbről is bemutattuk Szlovénia és Magyarország békés, érintetlen, a kerékpárosok által még nem igazán felfedezett térségeit, valamint a projekt eredményeit és az EuroVelo 13 kerékpárúton végzett fejlesztéseket.

Annak érdekében, hogy a célközönség minél szélesebb körét meg tudjuk szólítani, az IronCurtainCycling projektet a múltban már két európai kerékpáros vásáron bemutattuk. 2019. március utolsó hetében Európa legnagyobb kerékpáros vásárán, a bécsi Bike Festival – Argus vásáron, szeptemberben pedig Düsseldorfban, a TURNATUR vásáron mutattuk be. 2020. januárjában a fent ismertetett, Fahrrad- & WanderReisen vásáron fejeztük be a projekt bemutatását.

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!