iccmain


navigation

fontsize

color

Kerékpáros turisztikai szolgáltatáscsomagok kialakítása – második műhelytalálkozó

A Zala Megyei Önkormányzat vezető partnerségével megvalósuló Iron Curtain Cycling projekt keretében június 13-án került sor a kerékpáros turisztikai szolgáltatáscsomagok kialakítását célzó második műhelytalálkozóra Lentiben.

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnökének prezentációja nyitotta a rendezvényt, melyben néhány hazai és Ausztriai jó példát mutatott be a kerékpáros pihenőhelyek kialakítását illetően. Ezt követően Márton György, a projekt szakértője foglalta össze az első műhelymunka eredményeit, kiemelve, hogy a résztvevők közreműködésével értékes javaslatokat sikerült összegyűjteni. A második találkozó feladata, hogy az így kialakított szolgáltatáscsomag javaslatokat megvitassák a résztvevőkkel, majd véglegesítsék.

Az előző találkozón született ötletek alapján kidolgozott öt szolgáltatáscsomag javaslatot Pámer Zoltán, a Logframe Kft. képviselője és Csikai Mária, a Jóügy Kft. képviselője mutatta be. Összegzésként elmondható, hogy az egyes útvonalak rendszerint több települést érintenek, s átnyúlnak Szlovéniába is. Van köztük Lentiből induló és a környékbeli falvakat csillagtúra-szerűen elérő kirándulás, de olyan is akad, amely a Vasfüggöny kerékpárút vonalára illeszkedik.

A csomagjavaslatok bemutatását követően kibontakozó vita során a résztvevők számos további kiegészítést és észrevételt tettek az egyes útvonalak kialakítása kapcsán, amelyek figyelembe vételével a szakértők 2018. június 30-ig elkészítik a végleges javaslatokat, s ezek kerülnek be a projekt keretében készülő kerékpárturisztikai kiadványba.

A következő lépésben a projekt célja, hogy a Vas megyei és szlovén partnerekkel közös csomagokat alakítsanak ki és ezeket regionális szintre emeljék. Az ennek eredményeként megvalósuló ajánlatok népszerűsítésében önkormányzatok, vállalkozók és egyesületek is részt vesznek majd.

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!