iccmain


navigation

fontsize

color

Kerékpáros turisztikai szolgáltatáscsomagok kialakításáról egyeztettek Lentiben

A Zala Megyei Önkormányzat vezető partnerségével megvalósuló Iron Curtain Cycling projekt keretében a napokban megtartott műhelytalálkozó témája a térség kerékpáros turisztikai szolgáltatáscsomagjainak kialakítása volt.

Az önkormányzati vezetők, turisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások és térségi turisztikai szervezetek képviselői, helyi termék készítők részvételével lezajlott szakmai rendezvényen Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy határ menti térségünkben kitörési pontot jelent a turizmus, amelyen belül egyre jelentősebb részarányt képvisel a kerékpározás. A projektben pedig jelentős állomáshoz jutottunk most el, hiszen azokat az attrakciókat kell rendszerbe szervezni, melyeket az ide látogató kerékpáros turisták, illetve kerékpározni szerető egyéb látogatók igénybe vehetnek.

Ezt követően Kárpáti Veronika projekt menedzser elmondta, a szlovén-magyar projekt fő tengelyét az EuroVelo nevű európai kerékpáros hálózathoz való csatlakozás jelenti. Cél, hogy a térség kerékpáros turisztikai kínálatát és az abban érdekelt szolgáltatókat összekapcsolják az ezen a területen haladó, az Eurovelo részét képező Vasfüggöny útvonal mentén. A szakmai előadások keretében  Pámer Zoltán (Logframe Kft.) a kerékpáros infrastruktúra főbb elemeiről, azok fejlesztéséről; Bojcsev András, a Mecsekerdő Zrt. munkatársa a kerékpáros turisztikai termékekről, kerékpáros-barát szolgáltatásokról, Csikai Mária kerékpár-turisztikai szakértő pedig ezek promóciójáról beszélt.

A következőkben a résztvevők közös munkával szolgáltatáscsomag ötleteket fogalmaztak meg tematikus csoportokba rendezve őket a szakértők segítségével, amelyeket a továbbiakban részletesebben kidolgoznak és a júniusban sorra kerülő második műhelytalálkozón tovább fejlesztenek, majd véglegesítenek.

A tervek szerint így alakul majd ki 5 darab térségi turisztikai szolgáltatáscsomag Zala és Vas megye Szlovéniával határos területén. 

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!