iccmain


navigation

fontsize

color

Kerékpáros útmutató

Az IronCurtainCycling elnevezésű projekt keretében elkészült egy un. Kerékpárosbarát szolgáltató szakmai útmutató, mely kiadvány azon vállalkozóknak szól, akik meg akarják ismerni a kerékpáros turistákat, és szolgáltatásaikkal kényelmesebbé és vonzóbbá akarják tenni a náluk töltött időt.

Tudta-e átlagosan mennyit költ a kerékpáros turista?

Egy többnapos kerékpártúra indítékaként általában a természetközeli élmény, a sport és mozgás, a kultúra és nem utolsó sorban az autómentes pihenés iránti igény áll. Ezekkel szemben elhanyagolható az olcsó nyaralás szempontja.

Akik napközben derék módon kitartottak a nyeregben, este általában egy jó vacsorára és kényelmes ágyra, kényeztetésre (masszázs, fürdő) vágynak. Minden más turisztikai ágnál nagyobb mértékben igénylik a helyi termékeket és szolgáltatókat, hiszen csak korlátozott úti felszerelést hozhatnak magukkal, ez pedig piacot jelent a helyi, tájjellegű termékek előállítói és a helyi szolgáltatók számára. Mindezek mellett a kerékpárosok rászánják az időt egy térség felfedezésére, könnyebben állnak meg érdekességeknél vagy tesznek kitérőt egy kóstolóért, ezért is nagyobb a „fogyasztásuk”.

 

Az ECF (European Cyclist Federation – Európai Kerékpáros Szövetség) számítása szerint az európai kerékpáros turista átlagban 25 eurót költ naponta, míg az autóval érkező csupán 7,3 eurót.

 

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!