iccmain


navigation

fontsize

color

Konferencia a kerékpározásról

Egészen rendkívüli lehetőséget jelentett a kerékpározás, és a kerékpáros fejlesztések legújabb irányait górcső alá vevő EuroVelo13 Nemzetközi Konferencia és Nyílt nap. 2019. május 30-án a Lentiben, a Thermal Hotel Balance-ban tartott eseményen ugyanis nem másod vagy harmadkézből értesülhettek az eredményekről a hazai és nemzetközi kerékpározás képviselői és egyéb érdeklődők, hanem a terület szakértői közé sorolt szakemberek számoltak be a jelenlegi és várt eredményekről.

A konferencián részt vett többek között Michael Cramer, Európai Parlamenti Képviselő, Vasfüggöny kerékpárút megálmodója az Európai Kerékpáros Szövetség képviselője Bodor Ádám. A nemzeti kerékpáros koordinátorok és nemzeti EuroVelo Koordinációs Központok munkatársai, Peter Klucka (Szlovákia), Uroš Rozman (Szlovénia), Julia Beckel (Ausztria), a regionális és megyei önkormányzatok vezetői Kondora Bálint (Vas megye), Pácsonyi Imre (Zala megye), Németh Zoltán (Győr-Moson-Sopron megye), valamint a fenntartható közlekedés témakörében érdekelt szereplők Németh Béla (GYSEV-Raaberbahn AG.).

Az előadások sorából az rajzolódott ki, hogy vannak bizonyos területek, ahol már ma is kellő fejlettségű a kerékpározás, más területeken viszont korlátok és különbségek sora áll még a fejlesztések előtt, amelyek legyőzése komoly kihívásokat jelentenek.

A rendezvényen a hazai kerékpáros hálózatok, stratégiák és a fenntartható turizmus eredményei mellett az európai trendek is bemutatásra kerültek. Jelenlegi tevékenységeken túl, az előadók felvázolták a jövőbeni terveket a következő 3 -5 évre, az EuroVelo útvonalakra összpontosítva.

A konferenciát követő napon (2019. május 31-én) a résztvevő kerékpárosok egy 45 km-es túrán vehettek részt a Vasfüggöny mentén, mind a szlovén, mind a magyar oldalon. A túra Lentiből indult a Tenke-hegyen át jutottak le a projekt keretében megépült úton keresztül a Lendva-hegyen található Vináriumhoz és Lendva belvárosához, innen Bödeháza felé vették az irányt. A Bödeházán található Barátság Parkban a résztvevőket vendégül látták, ezt követően visszaérkeztek Rédicset érintve Lentibe.

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!