iccmain


navigation

fontsize

color

Ormož 2018. október 9. - Beszámoló a workshopról

Az Iron Curtain Cycling projekt keretében a ZRS Bistra Ptuj projekt partner 2018. október 9-én helyi workshopot tartott Ormožban „Kerékpáros – Kiváló Turista” címmel. A workshop célja a hálózatosodás megszervezése, valamint kerékpárosbarát szolgáltatási csomagok kialakítása volt.

Elsőként bemutattuk az Iron Curtain Cycling projektet, annak eredményeit és a soron következő feladatokat.

A workshop első részében a kerékpáros világtrendekről esett szó, ahol jó gyakorlati példaként bemutatták az Ausztriában, Szlovéniában és Horvátországban futó Dráva Kerékpárutat. A Szlovén Kerékpáros Egyesület elnöke bemutatta a teljes kerékpáros hálózatot és a hálózatépítést más európai kerékpáros hálózatokkal. A Ptuji Kerékpáros Hálózat elnöke a fejlesztés és a kerékpárosok számának hazai térségben való növelése kapcsán felmerülő kihívásokról, lehetőségekről és esélyekről beszélt, valamint az összes olyan szolgáltató összekapcsolásának fontosságáról, amelyekre szükségük van a kerékpárosoknak túráik során. Az ormoži kerékpáros hálózat kezdeményezője és alapítója annak perspektívájából mutatta be felmerülő szövetségük kialakításának kezdeteit.

A workshop gyakorlati része következett, ahol a résztvevők a szakértőkkel együtt javaslatokat és ötleteket gyűjtöttek a legvonzóbb kerékpártúrákhoz, amelyek vonzóak a hazai és külföldi kerékpárosok számára is.

Bemutatásra került egy frissen kitáblázott kerékpáros útvonal is, amely Ormožtól indul Jeruzalemen keresztül Ljutomerig.  

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!