iccmain


navigation

fontsize

color

TourNatur 2019 vásár Düsseldorf

A projekt képviseletében, részt vettünk a TourNatur 2019 vásáron a németországi Düsseldorfban. A düsseldorfi vásárnak három nap alatt több mint 45.000 látogatója volt.

Az idei TourNatur teljesen elbűvölte a kerékpározás, gyalogtúrázás és a szabadtéri rekreáció kedvelőit. A vásár három napja alatt, szeptember 6-tól, péntektől, szeptember 8-ig, vasárnapig, a 6-os csarnokba több mint 45.000 látogató jött el, akik kedvelik a természetben eltöltött szabadidőt, hogy információkat szerezzenek a 250 idegenforgalmi szolgáltatótól, gyártóktól, értékesítőktől és turisztikai desztinációk szolgáltaltóitól, az egész világból.

Standunkon, a 6-os csarnokban, bemutattuk az IronCurtainCycling projektet és közös kerékpáros útvonalunkat két európai ország, Szlovénia és Magyarország között, amelyen az Euro Velo 13-as európai kerékpárút is áthalad. Egyre több ember dönt hosszútávú kerékpártúrák mellett, amelyeken minél több érdekességet szeretnének megélni. A 10.400 km hosszú Euro Velo 13, a Barents-tengertől egészen a Fekete-tengerig vezető útvonalain gazdag élményeket kínál. A Szlovénia és Magyarország határvidékén vezető szakaszt az IronCurtain Cycling projekt keretében kibővítettük, kitábláztuk és további kínálattal gazdagítottuk.

A TourNatur vásárral párhuzamosan folyt a Caravaning vásár is, amelyet szintén számos kerékpározó látogat meg, hiszen a lakóautókkal utazó turisták egyben kerékpározók is, akik magukkal viszik kerékpárjukat és útközben rövidebb túrákra indulnak. Mindezek az attraktív események számos lelkes bringást vonzottak, akik a vásáron többek között új európai kerékpáros élményeket kerestek és már a jövő évi kerékpáros túrák terveit szövögették. Meggyőződésünk, hogy a vásáron történő bemutatkozásunkkal lelkesítettük a kerékpározókat, és ellátogatnak a Szlovénia és Magyarország határvonalán folyó kerékpáros útvonalra.

A TourNatur vásáron való részvétellel hozzájárultunk a kerékpár útvonalunk nagyobb felismerhetőségéhez. Németország a kerékpáros turizmus szempontjából nagyon fontos területnek számít, ahonnét számíthatunk a közös projekttérségbe ellátogató kerékpárosokra. A német és egyéb európai kerékpárosoknak így közelebbről bemutattuk Szlovénia és Magyarország nyugodt, érintetlen szegletét, ami még viszonylag ismeretlen a kerékpározók előtt, valamint ismertettük a projekt keretén belül elért eredményeket, és az Euro Velo 13 kerékpárút e részén megvalósult fejlesztéseket.

További tervek:

A projekt népszerűsítése érdekében, és hogy a célcsoport minél szélesebb körét elérjük, az IronCurtanTrail-t 2020 januárjában bemutatjuk Stuttgartban a Fahrrad und Erlebniswandern vásáron is.

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!