iccmain


navigation

fontsize

color

Zárókonferencia

A zárókonferencia Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, köszöntő beszédével vette kezdetét.

A folytatásban Révész Máriusz – Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztos a turizmus és kerékpáros fejlesztésekhez kapcsolódóan szólt az Aktív Magyarország Programról, melynek célja, hogy országunk 7 éven belül a legélhetőbb országok közé tartozzon. Kihangsúlyozta a program fontosságát és ismertette az ehhez fűződő jövőbeni terveket – élhető, sétálható városok, pedelec program. Elhangzott továbbá, hogy az aktív turizmus program keretén belül mik az elképzelések, megvalósítandó feladatok, mint például az erdészeti, nemzeti parki turistaházak felújítása és újak építése, ifjúsági táborok felújítása, kerékpárutak tervezése és kivitelezése, kisvasutak felújítása stb. Végül röviden ismertette Zala megye tervezett fejlesztéseit.

 

A rendezvény Bojan Zizek. a Szlovén Kerékpáros Hálózat elnökének előadásával folytatódott, melynek témája a Vasfüggöny kerékpárút fenttartható üzemeltetésével volt összefüggésben.

 

A továbbiakban az Iron Curtain Cycling projektpartnerei képviseletében Kárpáti Veronika és Rok Petje számolt be a projekt során elért eredményekről, többek között a határon átnyúló kerékpáros desztináció kialakításáról, együttműködőbb szolgáltatói hálózat létrehozásáról, továbbá új turisztikai termékek és szolgáltatások megjelenítéséről (szolgáltatáscsomagok, kerékpárkölcsönzési lehetőség, pihenőhelyek, e-bike töltőállomások, szabadtéri múzeum, térkép, mobilapplikáció, kerékpározható út a Tenke hegyen).

 

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke ismertette a következő uniós ciklusban (2021-2027) végbemenő Zala megyei kerékpáros fejlesztések főbb szempontjait, fő hálózati elemeit, valamint röviden beszélt a Versenyképes Magyarország Operatív Programról és forráskeretéről is.

 

Vas megye kerékpáros fejlesztésének elemeiről, típusairól és célkitűzéseiről Dr. Kondora Bálint, a közgyűlés alelnöke számolt be, aki kihangsúlyozta, hogy nem csak építeni, hanem egyfajta szemléletformálást is szükséges végrehajtani.

 

A továbbiakban Polgár Tibor, a Nyupan Nonprofit Kft. cégvezetője tartott előadást a nyugat-dunántúli kerékpárturizmus nemzetközi piacokra történő kilépéséről.

 

Végezetül Peter Gomboc, a Ride Goricko Idegenforgalmi Ügynökség igazgatója szólt a Muravidék adta előnyökről és jövőbeni terveikről.

 

A zárókonferencia a kérdések, észrevételek megfogalmazásával zárult.

Fotógaléria
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!