iccmain


navigation

fontsize

color

Természeti, és kultúrális értékek, települések

Lovászi Bunker

Az 1940-es években kezdődött annak a bunkerrendszernek az építése, amely az ötvenes években, a hidegháború során folytatódott.

Magyarföld, Fatemplom

A magyarföldi fatemplomot közadakozásból építették meg 2010-ben Rátóti Zoltán polgármester kezdeményézesére, amelynek emlékére 2013 óta minden évben Fatemplom Fesztivált rendeznek.

Márokföldi Levendulaültetvény

Az alig 50 fő lélekszámú Márokföld méretéhez képest hemzseg a turisztikai attrakcióktól, amelyek közül legújabb a falu központjában található másfél hektáros levendulaültetvény, amelyet 2016-ban telepítettek.

Márokföldi Természetművészet Park

A márokföldi természetművészet park az ország első ilyen parkja, amelynek első alkotásai 2015-ben születtek.

Nemesnép, Harangláb

Nemesnép legfőbb nevezetessége az 1793-ban épített fazsindelyes szoknyás református harangláb, amely 1937 óta országos műemlékként van nyilvántartva.

Nemesnép, Bürü-híd

A 'bürü' dél-dunántúli tájszó, a patakokat átszelő hagyományos vékony fahidakat jelenti, amelyekből Nemesnépen a mai napig megtekinthető egy eredeti példány.

Szécsisziget, Andrássy-Szapáry kastél

A Szapáryak a XVIII. Században építették a kastélyt barokk stílusban, a szécsiszigeti vár egy részéből, amely a helyi földesúr igazgatási központja volt.

Szécsisziget, Bivalyrezervátum

Az ősi állatfajta, a házi bivaly ma már alig néhány száz példányban, rezervátumokban tekinthető meg, ezek közé tartozik a szécsiszigeti is.

Szécsisziget, Szapáry-napok

A szécsiszigeti Szapáry-napokat 2004 óta tartják minden évben - a kisebb fesztiválon helyi értékeket bemutató kiállítások, a környéket bemutató túrák, főzőverseny, népi játszóház és koncertek is megrendezésre kerülnek.

Szécsisziget, Kerka Vízimalom Múzeum

A Kerka Vízimalom egyike Magyarország kiemelt ipari műemlékeinek, amely a sok viszontagság ellenére átvészelte az évszázadok múlását.

5 6 7 8 9
Találatok szűrése
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!