iccmain


navigation

fontsize

color

Természeti, és kultúrális értékek, települések

Csesztregi Kanászház/Tájház

A pásztorokat a falu közössége évenként szerződtette, és mivel általában idegenek voltak, sok helyen lakást is biztosított nekik és családjuknak.

Csesztreg, Hagyományok Háza

A csesztregi önkormányzat 2014-ben újította fel a 120 éves, tipikus népi építészeti jegyeket hordozó parasztházat, amely négy térség, a Hetés, a Göcsej, a Muraköz és a Mura-vidék helyi nép kultúráját mutatja be eredeti berendezéssel.

Csesztreg Árpád-kori plébániatemploma

A csesztregi plébániatemplom a 13. század második felében épülhetett.

Kerkafalva, Kéthatár-tó

Nemcsak horgászok, de minden természetszerető számára ideális célpont a Kerkafalva melleti Kéthatár-tó.

Vadaspark Kerkakutas

Az Őrség dél-keleti peremén található, a zalai kis falu, Kerkakutas, ahol 2005-ben nyílt meg a Vadaspark.

Kerkateskánd, Doma (borona)pince - látogatóhely

A Kerka folyó teraszára épült kis község egyike azon zalai falvaknak, ahol még él az állattartás hagyománya, amely hajdan az egész vidék fő megélhetési forrása volt: szarvasmarhákban és lovakban gyönyörködhetünk a falu határában, ahol egy kisebb lovas pálya is található.

Városi Művelődési Központ Lenti

A lenti Kultúrház 1954-ben kezdte meg működését, jelenlegi formájában 2007 óta üzemel.

Lenti, Helyi Értékek Háza

Az értékek házát a település határában álló régi alkotóházban alakították ki, ahol számos helytörténeti gyűjtemény darabjai, de értékes faragványgyűjtemény és több más helyi kézműves termék és alkotás is megtekinthető.

Lovászi, Kankalin Tanösvény

A tanösvény Lovászi települést járja körül, annak természeti környezetével, néphagyományaival, népi építészetével, növény- és állatvilágával és kőolajipari múltjával ismerteti meg a látogatót.

Lovászi Harangláb

A település főutcáján, szabadon álló, négyzet alaprajzú, szoknyás harangláb, amely magas harangtoronnyal és barokkos bádogsisakkal épült még a 19. század elején. Szoknyáját négy, a talpgerendákra állított oszlop tartja.

4 5 6 7 8
Találatok szűrése
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!