iccmain


navigation

fontsize

color

Természeti, és kultúrális értékek, települések

Szoknyás harangláb, Orfalu

Az 1823-ban épült kétoszlopos, alul teljesen zárt szoknyás harangláb Orfalu központi területén található.

Szlovén tájház

A 20. század elején épült tömésház falainak vastagsága eléri a fél métert.

Őrségi Nép Műemlékegyüttes - Pityerszeri Falumúzeum

A több évszázados hagyományokat őrző szalafői településszerkezet megőrzésére és bemutatására jött létre Pityerszeren az Őrségi Népi Műemlékegyüttes, ahol három helyben megőrzött porta épületei kerülnek bemutatásra, szemléletesen példázva lakóik hagyományos életmódját és kulturális örökségét.

Körtike tanösvény

A 6 km-es Körtike tanösvény Szalafő élőhelyeit mutatja be, a száraz kaszálóktól egészen az elegyes erdőkig. Szalafő-Csörgőszerről indulva, Szalafő-Pityerszerre, a népi műemlékegyütteshez vezeti át a látogatókat.

Szent Péter katolikus templom

Román kori műemléktemplom a XIII. századból. Legutoljára 2001-ben renoválták az „Árpád-kori falusi kis- és romtemplomok” millenniumi program részeként.

Középkori téglaégető, Őriszentpéter

A Templomszer árpádkori római katolikus templomáról nevezetes, melyet mély árok és kettős sánc övez.

Szikszay Edit Helytörténeti Gyűjtemény

A Helytörténeti Gyűjtemény Károlyné Szikszay Edit nevét viseli és az Őrség történetét, valamint archív felvételek és jellegzetes őrségi tárgyak bemutatásával az itt élő emberek mindennapjait hivatott bemutatni.

Szala menti tanösvény

Ezen a 3,8 km-es tanösvényen a Szala-patak élővilágát ismerheti meg a látogató.

Csörgőalma gyümölcsöskert

Az Őrségi Nemzeti Park Csörgőalma Gyümölcsöskertjében azokat a régi, helyi, őrségi, vendvidéki, hetési – szerencsére még meglévő – ősi gyümölcsfajtákat mutatják be, amelyek permetezés, vegyszerezés nélkül is szépen teremnek, jól ellenállnak az időjárás szeszélyeinek, s ízletes, zamatos gyümölcsöt érlelnek.

Kerkateskánd, Doma (borona)pince - látogatóhely

A Kerka folyó teraszára épült kis község egyike azon zalai falvaknak, ahol még él az állattartás hagyománya, amely hajdan az egész vidék fő megélhetési forrása volt: szarvasmarhákban és lovakban gyönyörködhetünk a falu határában, ahol egy kisebb lovas pálya is található.

3 4 5 6 7
Találatok szűrése
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!