iccmain


navigation

fontsize

color

Természeti, és kultúrális értékek, települések

Belsősárd, Sárdi-tavak

Három horgásztó festői környezetben

Hetés Barátságpark

Park a szlovén-magyar határon.

Bognárház

Alsószölnök Község Önkormányzata az 1800-as évek végén épült, tornácos bognárházat megvette és tájházzá alakítatta.

Rábamenti tanösvény, Alsószölnök

Az 5,2 kilométeres tanösvény az alsószölnöki Nagyboldogasszony katolikus templomtól indul és oda is érkezik vissza; a Rába-mente élővilágát mutatja be.

Kilátó, Alsószölnök

A Rábamenti tanösvény útvonalán áll az alsószölnöki kilátó, mely a szőlőhegy tetején található, ahonnan remek kilátás nyílik a Rábára és a környező vidékre.

Fénykereszt, Szakonyfalu

A fénykeresztet 2011-ben állították a hívek támogatásával, egy nemzetközi mozgalom részeként, amely egy grenoble-i családanya látomásán alapul

Népi Műemlékház, Kétvölgy

Az eredeti helyén helyreállított, zsúpfedeles, döngölt agyagpadlós, boronafalu, füstöskonyhás ház valaha kerített háznak épült, de mára csak a szoba és konyha maradt fenn.

Nyugati pont tanösvény, Szakonyfalu

Szakonyfalu Szentgotthárdtól 6 kilométerre fekvő, mindössze egyetlen bekötőúton megközelíthető zsákfalu..

Harangláb, Kétvölgy

Az Őrség jellegzetességei a haranglábak – mivel korábban ez egy igen szegény térség volt, így a falvak többnyire nem engedhették meg maguknak, hogy saját templomot építsenek, ezért a szabadban, a harangláb körül gyűltek össze a hívek.

Réti orchideák tanösvény, Kétvölgy

Ez a 6 kilométer hosszú tanösvény a Vendvidék szívében a szlovén határ mentén megbúvó Kétvölgy falucska közvetlen környezetének élővilágát, turisztikai értékeit, valamint a község kultúrtörténeti, népi építészeti emlékeit mutatja be.

1 2 3 4 5
Találatok szűrése
Copyright © 2018 - Minden jog fenntartva!